Valencia
15 juli 2022 - Valencia, Spanje
Warm in Valencia
Dondermiddag worden wij rond half 4 opgehaald door onze zwager Bas, om naar zestienhoven (ik blijf het volhouden☺️) te worden gebracht. Best spannend met alle geluiden over "te weinig personeel, vertragingen etc. op de luchthavens. Buiten in de rij, binnen in de rij, maar uiteindelijk zijn we binnen een uur ingecheckt en de douane door.Blij dat we ons vliegtuig gered hebben maakt dat uurtje vertaging in het vliegtuig (onze bagage kwam wel te laat door te kort grondpersoneel) niet meer uit! De piloot trapt iets harder dat gas in en uiteindelijk landen we rond 22.00 in Valencia. Het is warm!
Onze chauffeur staat (gelukkig)nog steeds op ons te wachten en brengt ons binnen een half uur bij het hotel. We verkennen nog even de omgeving.
Vrijdag zwetend wakker. Bij de kinderen op de kamer draait de airco overuren, bij ons werkt het niet helemaal goed..het is warm!
Mag de pret niet drukken om vandaag met de fiets Valencia te gaan ontdekken.
Het zijn geen elektrische fietsen, dus we moeten nog wat doen ook vandaag.
Ik heb een leuke route uitgestippeld die begint in Jardin del turia, een park in een drooggelegd stuk rivierbedding die met 9 kilometer dwars door Valenci a loopt. Het is er heerlijk! Watertappuntjes, spelende schoolklasjes, en mooi bloeiende bomen & struiken.
In de wijk Rufuza stoppen we voor een ijskoffie (waarbij ik moet concluderen dat de Grieken dat toch beter doen..) We brengen een bezoek aan Plaza de Toros en ook in Central Market struinen we langs de geuren en kleuren van de stad. Terwijl mij gezin blij wordt van de prijs van een shotje voor 1 euro, drink ik een horchata; een typisch Valenciaans drankje dat je geprobeerd moet hebben! Ik denk dat het er al een tijdje stond...
We fietsen verder door het oude centrum van Valencia naar het smalste huis. Ik merk dat ze het een beetje zat worden, dus we versnellen; De beklimming van de Torres des serranos slaan we over (te warm) dus richting een park waar een Spaanse rapper zou optreden! Dat festival blijkt 's avonds te zijn, maar wij koelen weer even af en besluiten om in 1x door naar het strand te fietsen voor een verfrissende duik in de mediterrane zee.
Onze natte spullen leggen we in de fietsmand en we eten een hapje op een restaurantje aan de boulevard! Als we terugkomen zijn de spullen weg...wat een domper..
De Kids van streek, terug naar het hotel om even te bekomen.. een duik in ons zwembad en alle leed is weer van ons afgespoeld. We fietsen weer naar Rufuza (ook al hebben we inmiddels enorme zadelpijn) en eten heerlijke Tapas!
De Kids besluiten nog even vrienden te gaan maken bij de hangplek van Valencia en wij duiken ons warme bedje in!
Nu net wakker geworden, het is warm. We gaan inpakken, ontbijten en dan ons autootje ophalen voor het volgende deel van onze vakantie!
Ik houd zo van warmte😁